Studio Stradiot | T/F. 051.212.578 | Kontakt

Blog

Dr. Tamara Karleuša posjetila 2.b razred

Dr. Tamara Karleuša u 2.b razredu

Na Satu razrednika održanom 14.siječnja 2016. spojen je sat Prirode i društva sa satom Zdravstvenog odgoja.

Susret i druženje učenika 2.b razreda sa stomatologinjom održan je kao rezultat suradnje s dr. Tamarom Karleuša, majkom našeg učenika 8.a razreda, Karla Stradiota, koja se  vrlo rado odazvala pozivu i održala zanimljivu radionicu na temu oralne higijene: „Higijena usne šupljine“.

U prvom dijelu radionice je stomatologinja razgovarala s učenicima na koji način se ispravno održava oralna higijena i što se događa ako to ne činimo. Naglasila je važnost pravilnog izbora četkice i paste za zube te redovitih kontrola kod stomatologa kao i pravilnog četkanja zuba.

U drugom dijelu radionice su učenici podijeljeni u grupe od troje. Jedan učenik je bio stomatolog, drugi medicinska sestra, a treći pacijent. Igrajući uloge učenici su naučili razlikovati dobro oprane zube od onih koji to nisu, te mliječne i trajne zube. Dr. Tamara se posvetila svakoj grupi i svakom pojedinom učeniku te kratkom evaluacijom rada grupe dala učenicima povratnu informaciju o njihovom radu i trudu.

Radionica je bila vrlo zanimljiva, učenici su pažljivo pratili i slušali dr. Tamaru, a druženje je zabilježeno jednom veselom zajedničkom fotografijom.

Idućeg dana su učenici s učiteljicom ponovili i zapisali što su naučili te iznijeli svoje utiske.

Album s fotografijama: https://picasaweb.google.com/103548542910345401060/HigijenaUsneSupljine?authuser=0&feat=directlink

Album s našim utiscima: https://picasaweb.google.com/103548542910345401060/OralnaHigijenaUtisci?authuser=0&feat=directlink

Razredna web stranica: https://sites.google.com/site/2bgelsiri/zanimljivosti/posjetilanasjedrtamarakarleusa

Zahvaljujemo dr.Tamari Karleuša na odazivu, suradnji i zanimljivoj radionici koju preporučamo svima koji žele naučiti kako sačuvati i njegovati svoje zube.

 

Preuzeto sa: http://os-gelsi-ri.skole.hr/_copy?news_id=279#mod_news