Studio Stradiot | T/F. 051.212.578 | Kontakt

Naše usluge

Laseri

Laser Lightwalker

LASER je engleska riječ, odnosno skraćenica za ´light amplification by stimulated emission of radiation´ ili u slobodnom prijevodu na hrvatski jezik ´pojačanje svjetla poticanjem emisije zračenja´. Teorijska povijest lasera započinje još 1917. godine kada ju je postavio Albert Einstein. Prva proizvodnja i uporaba lasera se dogodila 60-ih godina prošloga stoljeća, a u narednih desetak godina su otkrivene sve blagodati tog izuma bez kojeg je danas nezamislivo obavljati mnoge poslove.

Naravno, između ostalih, laseri se koriste i u medicinske svrhe. Zahvaljujući njima danas se potpuno rutinski mogu izvoditi i do nedavno zahtjevniji operacijski zahvati. Operacije bez krvi, tretmani i liječenja u raznim dijelovima medicine postali su svakodnevica u ordinacijama. Zbog specifičnosti laserske zrake, moguće je postići veliku preciznost prilikom rada , pa se laseri često koriste za razaranje kamenaca u bubrezima i njihovim kanalima, u žučnom mjehuru, gušterači, žlijezdama slinovnicama, na koži uklanja hemangiome, posljedice opeklinskih ozljeda, tetovaže, bradavice, u oftalmologiji (pri odljuštenju mrežnice i smanjenju dioptrije) te u kirurgiji.

Danas se laseri sve više koriste i u stomatološkim ordinacijama što vrijedi i za Studio Stradiot.

LIGHTWALKER je naš izbor

Općenito govoreći, laseri su od velike pomoći stomatolozima, ali postoje razlike između modela. Naša se ordinacija s ponosom može pohvaliti LIGHTWALKER laserom ( http://www.fotona.com/en/dentistry ). Tretmani i zahvati koji se njime mogu izvesti zvuče gotovo nestvarno.

Od odstranjivanja dubokih karijesa, parodontoloških tretmana, tretmana u endodonciji, dječjoj stomatologiji do podizanja zubnog mesa (estetike kod spuštene gingive), preko otvaranja implantata i frenulektomije te zatvaranja rana bez šivanja i uklanjanja herpesa i afti, sve je kod nas izvedivo u kratkom razdoblju i bezbolno, upravo zahvaljujući LIGHTWALKER laseru.

ZAŠTO LIGHTWALKER?

Zato što s jednim uređajem možemo lako izvesti sve potrebne zahvate kako bi olakšali probleme našim pacijentima. Lightwalker laser je precizniji od većine drugih, jer je sastavljen od kombinacije Nd:YAG lasera (koji se ne apsorbira u vodi i zato duboko prodire u tkivo) i Er:YAG lasera (koji se apsorbira u vodi, te se koristi u zahvatima gdje je prisutnost vode poželjna i manje je invazivan), a osim toga posjeduju i koagulacijski učinak koji znatno smanjuje pa i otklanja krvarenje unutar usne šupljine.

Lightwalker laser također pomaže i našem osoblju da ima potpunu kontrolu i proširen opseg pokreta koristeći ovaj laser.

Softverska komponenta omogućava lako namještanje postavki, a hardverski je dio potpuno prilagođen za pokrete koji su najizvođeniji prilikom stomatoloških tretmana. Sa svime navedenim su se složili svi svjetski stručnjaci, a u njegovu korisnost se možete i sami uvjeriti u Dental Studio Stradiot.

Unatoč svim navedenim prednostima  lasera,  kod rukovanja laserima, u ovom slučaju doktor dentalne medicine, mora biti jako dobro educiran upravo da ne dođe do mogućih ozljeda kako pacijenta tako i samog terapeuta….za usporedbu, najbolji rendgenski ili ultrazvučni uređaj loš je ako ga koristi nedovoljno pripremljen stručnjak.

Za sve informacije stojimo vam na raspolaganju 🙂Galerija