Studio Stradiot | T/F. 051.212.578 | Kontakt

Naše usluge

Keramičke ljuskice

Keramičke ljuskice za zube su izrađene od čiste keramike i kao takve posebnim se metodama lijepe na precizno isprepariranu površinu prednjeg dijela zuba, bez potrebe da se brusi cijel zub.

Uz keramičke ljuskice za zube, dostupne su i kompozitne ljuskice, ali one su manje kvalitetne, jer su zbog strukture materijala podložne promjeni boje.

Osim toga, današnje metode isključuju potpuno brušenje zubi. Umjesto toga koristi se metoda minimalnog brušenja i to isključivo prednje plohe zuba, u što tanjem sloju tako da se ako je moguće ostane u caklini zuba. Brusi se otrpilike pola milimetra zuba, što je zaista zanemarivo, ako znamo da caklina zuba ima debljinu od 1,5 do 2 mm u prosjeku.

Zbog višestruke funkcionalnosti i briljantne imitacije prirodnog izgleda zuba, ljuskice (zvane još i veneers) smatraju se savršenim rješenjem za poboljšanje izgleda i funkcije prednjih zuba. Višestruka funkcionalnost podrazumijeva poboljšanje samog izgleda mijenjanjem oblika, boje pa i veličine zubi. Najrazličitije nepravilnosti u rasporedu, veličini, boji i obliku se zahvaljujući suvremenoj tehnologiji lako isprave, iako se cijela ta procjena mora raditi vrlo oprezno jer svaki oblik, i ispravljanje svake nepravilnosti a osobito povećanje zuba ne samo da ne pristaje svakom licu, nego mijenja i osobnost lica a uza sve to potrebno je vrlo pažljivo analizirati zagriz tako da se cijeli rad uklopi u lijep i funkcionalan osmijeh.

Od uvodnog pregleda do konačnog cementiranja ljuskice na zube

Proces popravka zuba započinje posjetom stomatologu koji će uvodnim pregledom ustanoviti jesu li ljuskice za zube zaista potrebne te će, ukoliko jesu, pacijenta upoznati s procesom izrade  kako bi osoba u potpunosti bila informirana o svemu.

Sljedeći postupak je već spomenuto brušenje zubne cakline, koje je potpuno bezbolno ali se po izboru pacijenta može vršiti i pod lokalnom anestezijom. Nakon brušenja stomatolog uzima precizan zubni otisak koji se šalje na analizu u labaratorij, gdje ga zajedno analiziraju tehničar i stomatolog.

Za vrijeme dok se ljuskice za zube izrađuju, pacijent nosi privremene ljuskice koje su izrađene u ordinaciji od sintetičkog materijala ili ako je potrebna veća korekcija mogu biti izrađene u laboratoriju prema otisku kojeg je uzeo doktor dentalne medicine. Nakon što su privremene ljuskice postavljene na zube pacijenta stomatolog, tehničar i pacijent zajedno detaljno pregledavaju funkciju, estetiku i opći dojam koji na pacijenta ostavlja novi rad.

Ukoliko pacijent nije zadovoljan, ljuskice se mogu korigirati (naravno do granice funkcionalnosti istih, jer je medicinska indikacija ipak na prvom mjestu pri svakom zahvatu u dentalnoj medicini dok estetika i opći izgled cijelog rada istu prate koliko je to maksimalno moguće ali uvijek individualno kod svakog pacijenta).

U slučaju da je sve u najboljem redu, ljuskice se trajno cementiraju.

Kontaktirajte Dental Studio Stradiot – stomatološku ordinaciju s kvalitetom i tradicijom

Naravno, zahvaljujući našim stručnjacima i najsuvremenijoj tehnologiji, rezultati u ordinaciji dentalne medicine Stradiot su odlični, a Vaš osmijeh dugotrajno lijep.

Za detaljnije informacije, slobodno nas posjetite na adresi Trpimirova 2,Rijeka. Također nas možete kontaktirati putem telefona na broj 051/212-578 ili ispunite kontakt formular na našoj web stranici www.www.studiostradiot.hr. Galerija