Studio Stradiot
+385 51 212 578
info@studiostradiot.hr

Dermalni fileri

Dermalni fileri su najbolje opisivi kao materijali koji se iniciraju odnosno ubrizgavaju ispod kože i zahvaljujući kojima možemo lakše i učinkovitije mijenjati njezinu površinu. Koriste se za korekciju bora, ali i za povećanje volumena usana, a moguće je i podizanje obrva te naglašavanje obraza radi pomlađivanja središnjeg dijela lica.

Prednosti

U proteklom desetljeću su se hijaluronski dermalni fileri prometnuli u standardno sredstvo za popunjavanje bora i slične zahvate. Hijaluronska kiselina  se prirodno nalazi u ljudskoj koži, ali se starenjem gubi. Ubrizgavanjem hijaluronske kiseline putem filera, povećava se volumen i hidratira se koža. Dermalni fileri dobivaju se sintetički, nisu životinjskog podrijetla, biokompatibilni su i lako se injiciraju. Glavna prednost hijaluronskih filera je to što je kiselina prirodna tvar pa se biološki razgrađuje pod kožom. Pri tome balansira vodu u koži te ju hidratizira. Dermalni fileri se također mogu koristiti i u kombinaciji s botoksom. Kako god, sigurno je da će polučiti željene rezultate i zaustaviti starenje kože. Osim sprečavanja, fileri se mogu upotrebljavati i kao prevencija nastanka bora.

Je li sigurno?

Iako su desetak godina vrlo popularni i korišteni, dermalni fileri kod nekih osoba izazivaju skeptičnost. Naravno, obzirom da je riječ o zdravlju, znanstvenici su proveli mnogobrojna istraživanja kako bi se uvjerili u djelovanje i proces proizvodnje filera. Ona su pokazala da se dermalni fileri razgrađuju na potpuno prirodan način zbog čega nuspojave poput infekcija nastupaju u zanemarivom broju slučaja. Također treba spomenuti kako ovi fileri nisu životinjskog porijekla pa ne postoji opasnost od alergije.

Zahvat traje 30-ak minuta, uz primjenu površinske anestezije, bezbolan je, a smije ga raditi samo stručno educirani liječnik. Upravo zato je Studio Stradiot sa specijaliziranim najbolji izbor za Vas.