Studio Stradiot
+385 51 212 578
info@studiostradiot.hr

Botox

Bore kože na licu nastaju kao rezultat djelovanja triju osnovnih faktora: aktivnosti mimičnih mišića lica i vrata, procesa starenja i izlaganje suncu, vjetru i suhom zraku.

Botox koji koristimo u našoj ordinaciji može eliminirati samo onu komponentu bore koja je nastala kao rezultat pojačane aktivnosti mimičnih mišića.  Zato su rezultati primjene Botoxa  bolji u mlađih osoba kod kojih bore lica nastaju gotovo isključivo djelovanjem mimične muskulature pri čemu se može očekivati potpuno brisanje tretiranih bora. Primjena Botoxa  u starijih osoba dovodi do ublažavanja bora. Botox  ne može u potpunosti eliminirati bore nastale starenjem kože ili zbog pretjeranog izlaganja suncu i vjetru.

Botox vrlo dobro djeluje na bore između očiju i oko očiju koje uzrokuju uobičajeni pokreti mišića. Najčešće se primjenjuje za uklanjanje vertikalnih bora na čelu (tzv.bore mrštilice) i sitnih bora s vanjske strane očiju (tzv. bore smijalice).

Prije aplkikacije Botoxa doktor treba pažljivo pregledati facijalne mišiće i tek onda slijedi odluka u koja područja treba precizno i vrlo tankom iglicom, potpuno bezbolno aplicirati preparat.  Mnogi nedovoljno educirani liječnici tu činjenicu zanemaruju i zato njihovi rezultati nisu zadovoljavajući.

DJELOVANJE BOTOXA:

Botox djeluje tako da blokira signale od živaca prema mišićima. Pojedine bore, poznate kao „dinamične bore“ rezultat su uobičajenih pokreta mišića, koji se tijekom života  pomiču  stotinama tisuća puta. Rezultat toga jeste da živci iz navike uzrokuju kontrakciju mišića, pri govoru,smijehu ili ljutnji. To dovodi do pojave trajnih bora  što čovjekov izgled ne čini samo starijim, nego i mrzovoljnim i umornim. Ubrizgavanjem Botoxa u te mišiće, blokiraju se živčani signali, mišići se opuštaju i bore izravnavaju. Danas je Botox dio  medicinsko-kozmetičkog postupka.

Osoba se može odmah po završetku postupka vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Ukoliko je doktor dovoljno vješt i obrazovan na mjestu uboda neće se pojaviti modrica. Botox počne djelovati dva ili tri dana nakon aplikacije.

OPREZ!

Tretman se ne smije izvoditi ako postoji infekcija na mjestima na koja bi se preparat trebao aplicirati. Također, ne smije se izvoditi na osobama koje su osjetljive ( alergične ) na bilo koji sastojak preparata te na osobama sa neurološkim poremećajima.